Ett innblikk i frustrerte foreldres liv.

Etter de siste dagene med innlegg om diagnoser som utviklet seg til mye ADHD, lærere og foreldre debatter så vil jeg bare si en ting, TAKK.

Jeg har fått ett innblikk i hvordan mange foreldre har det og føler det. Mange er frustrerte og mange sår en tvil til systemet over hvor langt man må strekke seg før en får hjelp. Veldig mange er hjelpeløse og skjønner ikke hvordan de skal nå gjennom å få den hjelpen de trenger .

Jeg håper virkelig dere ikke gir opp og står på for barna deres og rettighetene dere har. At det skal ta 4-5 år i Norge før en får hjelp er jo bare helt på trynet. Flaut rett og slett. Sånn skal det ikke være og det må bare komme frem til de som sitter å styrer i landet her at er helt jævlig uholdbart.

Jeg syns det er koslig og trist samtidig at flere har kontaktet meg i innboksen på Facebook og sms, de har fortalt at de er glad for at jeg har tatt opp dette temaet og at de kjenner seg igjen i det. At det er mange som sliter med mye av det samme med sine barn, skolegangen og tilpasning er det liten tvil om. Jeg er som sagt ingen faglært person med masse gode svar, men jeg leste på en side hos en kjent mann i går hvor det sto noe sånn som: Den beste medisin er en håndfull forståelse. Det må da være noen kloke ord oppi alt. Jeg får helt vondt inne meg av å tenke på hvor slitsomt det må være å gå rundt å ha vondt av barna sine på den måten.

Når jeg gikk på helsefagarbeideren og vi skrev oppgaver så var det ett ord jeg var glad i å bruke ofte og det var brukermedvirkning , altså å lytte til pasienten og la de selv komme med ønsker.Dette mener jeg også kan være viktig for en skoleelev som sliter.En skoleelev som sliter på skolebenken kan være en knakandes god ressurs ute på en arbplass en gang i uka, samme hva slags diagnose eller tabletter han/hun går på.Det er det å gi folk en mulighet jeg er ute etter, ikke dømme de.

Jeg har jobbet på forskjellige plasser som arbeidsleder med alle mulige diagnoser og folk og de som jobber der ,ja de jobber mye mere effektivt enn meg,sitter ikke 5 minutter over i hver pause eller fikler med tlf sin i arbeidstida, . For en fantastisk gjeng, glad i alle på hver sin måte.

Jeg bryr meg ikke noe om hvilke diagnoser folk har for alle er verdt like mye. Jeg har som sagt jobbet med mye forskjellige folk med mange forskjellige diagnoser og jeg digger alle på hver sin måte. At noen er mere utfordrende enn andre syns jeg bare er spennende og lærerikt .

Jeg anbefaler alle som er glad i folk til å ta seg en ekstrajobb som avlaster eller støttekontakt. Da vil du gjøre en annen person en kjempestor tjeneste og du vil ha en god følelse inni deg. Du blir ikke rik av det,men du gjør noen andres hverdag veldig mye bedre.. Å bruke en time eller to på eftan en dag i uka for å gå på kino, bowling,sang,dans,trugetur eller rusle en tur med hunden, det har du tid til samme hva du sier . Hvis du bare tenker penger kan du la være , da er du heller ikke ett medmenneske for å sette litt hardt mot hardt.

Med dette vil jeg si en alt for sen god natt og takke alle for svar, innlegg, tilbakemld osv. Dekk er helt sjæfs :).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan-Kåre Heiberg

Jan-Kåre Heiberg

34, Gjøvik

Skjeggløs,barnslig friluftsliventustiastisk gladkar fra Gjøvik på 34 år. Jeg er med og eier to friluftsbaserte firmaer, det ene heter Over skog og Heiberg(OSOH) og det andre heter Tentipi Rental Hamar(TRH). Osoh er ett friluftsbasert eventfirma på Gjøvik mens TRH er ett lavvoutleiefirma som har base på Nes på Hedemarken. Ikke i nærheten av rik på penger men begynner bli rik på opplevelser, noe jeg setter mye høyere siden man bare(tror jeg) lever en gang. Jeg lever ett veldig aktivt liv utendørs med mye tur i skog og mark både på fritiden og i jobb.Har 20 hunder, ei knall pen,snill,fin og tålmodig dame og ett hus delvis på landet. Følg meg her og se hvordan du faktisk kan kombinere jobben med hobbyen og leve ut drømmen. Du må tørre å prøve selv om veien kan virke lang, du kommer frem selv uten kart og kompass. ALT ER MULIG

Kategorier

Arkiv

hits