BÅNDTVANG fra 1 apr-20 aug!

Jeg er så møkkalei folk som tror de har full kontroll på hundene sine, og ikke minst alle som sier : Neida det er ingen fare for jeg kjenner området godt og her er det ikke noe vilt. Samme med de smartingene som sier : Jeg ser over området før jeg slipper hunden.Man må da skjønne at viltet går i ett med naturen for en grunn, for at vi ikke skal se det så klart..

Hunden din har forhåpentligvis litt bedre luktesans enn deg og kjenner luktet av vilt på lang avstand. Hvorfor tror du at en hanhund som bor 4 km unna plutselig står på trappa her da Pia( gordonsetteren vår) har løpetid??

Samme om man har en hund med eller uten jaktinnstinkt skal man aldri stole 100% på hunden sin uansett hva det gjelder. Voksne folk som skal være forbilder å lære bort til de yngre syntes plutselig det er greit å bryte regler, hvorfor skal unga dine følge regler da? Man kan prate høyt om at man er en dyrevenn, veganer osv men å legge ut bildet av hunden sin løs i skogen nå under båndtvang det kan en gjøre. Skrekkeksempler på rådyrkalver som blir revet i fillebiter osv biter tydligvis ikke på alle, noen må bare ha hunden løs.

Noen tror man får en trist hund av å ha den i bånd, det hunden blir trist av er og ikke få brukt seg.. Det er du som må ta deg sjøl i nakken å ha på deg joggeskoa eller sette deg på sykkelen å trene sammen med den.. Har du ikke den fysiske muligheten til å gjøre det så finner du alternative måter å trene hunden din på. Dekk, kjetting, svømming eller dra til ett inngjerdet godkjent sted og slipp løs der .

Det er veldig kjipt den dagen du blir pålagt å avlive hunden din for den enten har drept vilt, sau osv eller har gått til anngrep på en annen hund som går i bånd. Det er din skyld om det skjer. Det hjelper heller ikke når du kommer med din løse hund som raser bort til min som er i bånd, det ender nemlig kjapt med at min føler seg truet og kanskje vil ta din. Vet du hvem sin skyld det blir? Din ja .

Jag har selv en fuglehund, tre Alaska malamute og seksten Alaska husky.Noen av de er klin gærne etter vilt mens andre ikke bryr seg. Sommeren 2015 glapp jeg den ene malamuten som aldri har vist noe særlig tegn til å ville jage noe annet enn nabokatten, dette endte opp i kaos. Han heiv seg ut på ett jordet og jaget sju hester og ni lamaer. Han prøvde å bite seg fast i den ene lamaen men fikk gudsjelov bare ull i kjeften. Det er når dyra begynner løpe man kjapt får se instinktet våkne i disse vennene våre.Jeg bruker meg og mine som eksempler stadig vekk for at ikke andre skal føle seg truffet og det er nettopp for at jeg har driti meg ut sjøl også. Jeg er ikke noen som helst verdensmester i en dritt men prøver å gjøre noe riktig innimellom.

Jada det finnes de hundene man faktisk kan ha løs hele året blant alt annet av dyr,men hvorfor skal du det når det er en regel som sier at det ikke er lov? Hvorfor skal du poste bilder på Facebook å skryte av at du bryter reglen ? Hvorfor skal du gi en person som vil ha seg hund følelsen av at det er greit å ha de løs hele året? Hvorfor skal du sette opp med kjeften når folk kommenterer på bildet ditt : hva med båndtvangen, gjelder den ikke hos deg?. Hvorfor kaller du deg en dyrevenn siden bryter en regel som gjør at hunden din kanskje dreper eller jager ihjel ett annet dyr, noe som gjør at du kanskje må avlive din beste venn . TENK DEG OM!

Fra 1. april til 20. august er det ikke lov til å la hunden løpe løs hvor som

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan-Kåre Heiberg

Jan-Kåre Heiberg

34, Gjøvik

Skjeggløs,barnslig friluftsliventustiastisk gladkar fra Gjøvik på 34 år. Jeg er med og eier to friluftsbaserte firmaer, det ene heter Over skog og Heiberg(OSOH) og det andre heter Tentipi Rental Hamar(TRH). Osoh er ett friluftsbasert eventfirma på Gjøvik mens TRH er ett lavvoutleiefirma som har base på Nes på Hedemarken. Ikke i nærheten av rik på penger men begynner bli rik på opplevelser, noe jeg setter mye høyere siden man bare(tror jeg) lever en gang. Jeg lever ett veldig aktivt liv utendørs med mye tur i skog og mark både på fritiden og i jobb.Har 20 hunder, ei knall pen,snill,fin og tålmodig dame og ett hus delvis på landet. Følg meg her og se hvordan du faktisk kan kombinere jobben med hobbyen og leve ut drømmen. Du må tørre å prøve selv om veien kan virke lang, du kommer frem selv uten kart og kompass. ALT ER MULIG

Kategorier

Arkiv

hits