Trenger du en god grunn for å flytte til Gjøvik?FRILUFTSLIVET!!

Å bo i Gjøvik er å bo midt i "smørauget" for naturglade folk. Her er det kort vei til masse fin natur på alle kanter. Vi har Vardalsåen,Totenåsen,Osbakken,Landåsen,Gausdal, Torpa,Gubrandsdalen,Valdres osv osv innenfor en liten kjøretur. Sommer som vinter har vi alt å velge mellom.

Som hundekjører og friluftsmann kunne jeg ikke etter min mening bo bedre til ( patriotisk som jeg er). Jeg er ganske flink til å utnytte det meste av disse stedene med engang jeg har tid.Tid er noe jeg har alt for lite av samtidig som jeg har alt for mye baller i lufta, men slik er nå engang livet mitt og slik trives jeg.

På Gjøvik har vi mange som gjør en bra jobb for både store og små i forhold til å tilrettelegge for ett aktivt friluftsliv, en av de jeg vil nevne der er bla Snertingdal jeger og fisk. De er helt rå på å ta med barn og unge ut på masse turer. Vi har selv hatt en del med disse barna å gjøre og de er imponerende flinke og veldig overlevelsesdyktige ute i det fri.Villtotningen er en annen klubb for barn og unge over 10 år i Gjøvik.De er på masse turer og har erfarne ledere som lærer medlemmene masse bra for fremtidige turer. Jeg er imponert hvordan folk står på for at unger skal komme seg ut og lære seg å sette pris på nettopp friluftslivet, Ipad'n glemmes når man kommer seg ut. Ellers i området har vi merkede DNT løyper i alle retninger og muligheter for å gå hjemmefra og til åpne og låste DNT hytter.

Natur, dyr og turer er den beste medisinen som finnes. Kjøp deg ett telt og en sovepose og lån deg en hund før du går til legen og får beskjed om at du er depressiv eller lider av angst osv. Har du en dårlig dag, ikke lås deg inne men kom deg ut på tur selv om huet sier nei...!!( sporet litt av her men dette er noe jeg brenner for og da blir jeg litt vel ivrig).

Legger ved noen bilder av meg og Marthe fra Gausdal Vestfjell på tur . Fisking, hundekos og tur trengs innimellom og da er det godt å sette seg i bilen å være der på 50 min. Er ingen storfisker men koser meg med å kaste litt, ta en øl og stort sett få fisk(faktisk sant).

På denne turen lå vi i bilen siden man kunne kjøre helt ned til vannet. Med mange fine tilrettelagte plasser å campe og med utedoer er dette en plass som også er fin å ta med familien til.Det er så ekstremt mye fint i omegn når du først er i Gausdal Vestfjell at du kan gå fra plass til plass å fiske,eller rett og slett bare se å oppleve.Femundsmarka er pent men denne plassen er neggu ikke noe dårligere syns jeg. Ta en titt sjøl så snakkes vi plutselig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan-Kåre Heiberg

Jan-Kåre Heiberg

34, Gjøvik

Skjeggløs,barnslig friluftsliventustiastisk gladkar fra Gjøvik på 34 år. Jeg er med og eier to friluftsbaserte firmaer, det ene heter Over skog og Heiberg(OSOH) og det andre heter Tentipi Rental Hamar(TRH). Osoh er ett friluftsbasert eventfirma på Gjøvik mens TRH er ett lavvoutleiefirma som har base på Nes på Hedemarken. Ikke i nærheten av rik på penger men begynner bli rik på opplevelser, noe jeg setter mye høyere siden man bare(tror jeg) lever en gang. Jeg lever ett veldig aktivt liv utendørs med mye tur i skog og mark både på fritiden og i jobb.Har 20 hunder, ei knall pen,snill,fin og tålmodig dame og ett hus delvis på landet. Følg meg her og se hvordan du faktisk kan kombinere jobben med hobbyen og leve ut drømmen. Du må tørre å prøve selv om veien kan virke lang, du kommer frem selv uten kart og kompass. ALT ER MULIG

Kategorier

Arkiv

hits