Opplevelsesrik,billig og minnerik tur til kjentfolk i Canada`s villmark.

Nå skal jeg fortelle om ett drit fett sted i Canada som min gode venn Ryan bor, snart også sammen med sin kjære Inga Rønningen fra Heidal`n. Dette stedet her, drøøøømmestedet, vil Ryan og Inga gjøre til en turistatraksjon og ønsker oss Nordmenn velkommen. Ta kontakt med de på facebook for spørsmål, de er i Norge nå en stund til. Ryan har også en ganske spesiell historie å fortelle i forhold til at han er her i Norge enda, påkjørt av bil i 80 km/t, knust nakke osv osv. Dette er kanskje den mest sosiale,pratsomme glad kristne kare jeg noen sinne har møtt i mitt liv, du må bare elske denna fyren her, som i tilegg elsker jakt, natur, ulv, bjørn , bikkjer, fisk, våpen osv. Konge kar. Inga lever og ånder for sine 4 malamutter som stadig vokser i anntall. For 1,5 år siden hadde hun bare ei men vips så kjører hun 4 spann og alle disse skal med til Canada og der blir det garantert vips fire til ;).. Dette blir jo så klart en del av hva de kommer til å drive med der nede. Ryana har faktisk planer om å begynne med reinsdyr også på Ranchen sin. Inga er utdannet ergoterapeut men dette blir hun nok glemmen en stund. Hun sier hun skal plukke sopp om hun trenger penger for dette er vist litt buisniess nedi der, akkurat som polakkene plukke jordbær her sikkert, ikke veit jeg men morro er det :)     Håper dere leser det under og nyter bildene av dette fantastiske landskapet, og JA bildene er fra ranchen hans, helt ekstremt vil, ikke rart jeg vil dit :)

Alpine Grizzly Ranch ligger øde til i villmarka i British Columbia(Canada). 

Ranchen eies av Ryan Gustafson, som for tiden er i Norge grunnet en ulykke i 2010 hvor man fikk en alvorlig nakkeskade. 
Han har siden da vært gjennom operasjoner, rehabilitering og trening for å kunne reise hjem til Canada og drive ranchen i Canada. 
Målet er å reise tilbake til Canada, fullføre drømmen om å drive med reinsdyr og økoturisme.
 
Området ranchen ligger på heter Chilcotin, og her bor det hovedsaklig indianere som kalles The First Nation of The Chilcotin. 
Europeer kom ikke til dette området før i 1930. 
Ranchen ligger på 1400 m.o.h., og ligger nær det høyeste fjellet i B.C (Mount Waddington 4100 m.o.h).
Villmarken i dette området er svært spektakulær og uberørt. 
Fylket er større en Sveits og har en populasjon på 950 mennesker. 
Det er mer ville dyr enn mennesker i denne delen av B.C.
Det er i dette området du finner den største bestanden av ville hester i hele Canada. 
Det er en høy andel av grizzly bjørner i dette området, så sjansen for å se dette dyret er stor. 
Like ved ranchen ligger Chilko Lake(som er 100 km lang), dette er den dypeste innsjøen i Nord Amerika(over 800 meter dyp). 
Denne innsjøen er omringet av vakre og majestetiske fjell og natur. 
Det er over 100 innsjøer rundt ranchen, disse er uberørte og ingen har slått seg ned i dette området. 
Man får følelsen av å reise tilbake i tid når man kommer til denne urørte naturen, de fleste som lever i dette området har ikke telefon, det er ikke mobil dekning, det er ingen asfalterte veier, og du er avhengig av firehjulstrekk for å ferdes i dette området.
Sommerene er lange og varme, og med over 300 dager blå himmel året rundt. Noe som er perfekt dersom man ønsker å drive med friluftsaktiviteter som: fjellturer, fisking, jakting, fjellklatring, riding, ski og hundekjøring. Dette er et sant eventyr for de som ønsker en villmarksopplevelse for livet. 
Alle som ønsker å oppleve hva dette stedet har å by på er hjertelige velkommen i fremtiden! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
denne hytta har Ryan bygd av drivved:)
litt villere utafor stuevindue enn her hjemme
 
 

2 kommentarer

Lars Erik Engstrøm

23.03.2012 kl.21:55

Her er ryans nye FB side https://www.facebook.com/pages/Tatlayoko-Lake/259756404107999

Kåre

24.03.2012 kl.11:44

tusen takk:) den skal legges ut :)

Skriv en ny kommentar

Jan-Kåre Heiberg

Jan-Kåre Heiberg

34, Gjøvik

Mann ( gutt) fra Gjøvik på 34 år, er med og eier to friluftsbaserte firmaer, det ene heter Over skog (OSOH) og Heiberg og det andre heter Tentipi Rental Hamar(TRH). Osoh er ett friluftsbasert eventfirma på Gjøvik mens TRH er ett lavvoutleiefirma som har base på Nes på Hedemarken. Jeg lever ett veldig aktivt liv utendørs med mye tur i skog og mark både på fritiden og i jobb. Følg meg her og se hvordan du faktisk kan kombinere jobben med hobbyen og leve ut drømmen. Du må tørre å prøve selv om veien kan virke lang, du kommer frem selv uten kart og kompass. ALT ER MULIG

Kategorier

Arkiv

hits